Krija

Riječ krija znači akcija. To je set vježbi koji se radi tačno određenim redosledom po određenoj minutaži. Vrijeme vježbi se može skratiti, ali se ne smije produžavati. Svaka krija ima različit efekat i djeluje na svim nivoima našeg bića izazivajući istovremeno fizičke, mentalne i duhovne promjene u tijelu. Praktikovanje kundalini joga krija je najbolji način da pokrenemo tok energije i pripremimo tijelo za meditaciju. Sve krije dovode u ravnotežu rad čakri (energetski centri svijesti u tijelu), jačaju nervni sistem i stimulišu žljezde.

krija

Kada radimo kriju obucimo se u laganu odjeću od prirodnog materijala kako bismo njegovali svoju auru (zaštitno energetsko polje oko našeg tijela) i vježbajmo bosi. Na taj način ćemo stimulisati protok energije kroz nervne završetke koji se nalaze u stopalima. Stopala sadrže 72 000 nervnih završetaka.

Dva do tri sata pre početka vježbanja nemojmo jesti teško svarljivu hranu i pijmo dosta vode. I tokom samog vježbanja može se piti voda ili topao čaj. Slušajmo svoje tijelo i pratimo njegove mogućnosti. Nemojmo pretjerivati. Ali isto tako učinimo malo više od onoga što mislimo da možemo. Na primjer, ako neku vježbu možemo raditi jedan minut sa lakoćom dodajmo još deset sekundi na taj minut i prekoračimo onu granicu za koju nam naš um kaže da nije moguće.

Žene nakon 120 dana trudnoće ne treba da rade Dah Vatre, mulbandhu, Sat kriju, obrnute položaje, istezanje nazad, podizanje nogu niti bilo koju drugu vježbu koja vrši pritisak na stomak. Najbolje je da za vrijeme trudnoće što vise meditiraju, pjevaju mantre i rade lagane vježbe disanja.

Pridružite se zajednici koja obiluje praktičnim radom duboko iscjeljujuće i transformišuće kundalini joge.

Pridružite se zajednici koja obiluje praktičnim radom duboko iscjeljujuće i transformišuće kundalini joge.

Newsletter

Lično pismo podrške, inspiracije i tople komunikacije dobijate svakog četvrtka u 10h. Prijavite se na moj newsletter!

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.