Kundalini joga za samostalan rad

Nekome od vas više odgovaraju grupni časovi, a nekome individualni. Sve zavisi od ličnog pristupa, potreba i mogućnosti. U današnje vrijeme na internetu je dostupno mnogo pisanog i video materijala o jogi. Sve to koliko može da pomogne toliko može i da šteti, jer virtuelni način rada bez stručnog vođstva i osobe od povjerenja nije bezbjedan u punoj mjeri, niti toliko motivišući. Ono što je moj savjet svakome od vas koji krećete putem joge jeste da kombinujete samostalan rad kod kuće sa grupnim ili individualnim radom sa učiteljem. Tako ćete postići najbolje i najbrže rezultate na svim nivoima dok se navika posvećenosti vama i vašem zdravlju sve više ukorjenjuje kao način života.

Nije sve za svakoga. Isto tako ne znači da je svaka vježba i svaka meditacija odgovarajuća za svaku osobu. Uvijek postoji nešto što najviše odgovara vašoj prirodi i senzibilitetu, i ono na čemu bi bilo korisno da radite. Na primjer određene aspekte da jačate, jer su slabi. Fizičko, mentalno i emotivno stanje se mijenja i da biste postigli najbolje rezultate važno je da pratite sebe i da se uskladite sami sa sobom.

Takođe, je od velike važnosti da cjelokupni program vježbi izvodite pravilno. Postoje detalji na koje je potrebno da obratite pažnju da biste imali maksimalan efekat od rada i vremena koje uložite u sebe. Isto tako svaka vježba i meditacija u sebi nose suptilni aspekt. Tu suptilnost ćete najbolje osjetiti i oživjeti ako imate stručno vođstvo tj. nekoga ko već ima iskustvo, i ko vam može pomoći da brže i lakše dođete do ličnog iskustva.

Kundalini joga program za samostalan rad kod kuće je osmišljen kao jedan individualni čas nakon kojeg dobijate detaljan plan i program rada za naredni mjesec dana. Preporuka je da u međuvremenu pažljivo posmatrate promjene koje se dešavaju u vama i da budemo u kontaktu kako bih jasno sagledala sve unutrašnje procese kroz koje budete prolazili i tačno znala u kom pravcu da nastavimo dalje.

Hajde da radimo zajedno

Zdravlje, sreća, uspjeh i sve lijepo što uz to dolazi, moguće je uz jogu Kundalini.

Newsletter

Lično pismo podrške, inspiracije i tople komunikacije dobijate svakog četvrtka u 10h. Prijavite se na moj newsletter!

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.